Kanaler som utgår torsdagen den 15/2.

Då börjar det bli dax för förändringarna vi aviserade om för en månad sedan.

Vad: Tv 3, Tv 6, Kanal 5 och Kanal 9.

Hur: Dessa kanaler kommer att utgå som lågupplösta digitala kanaler (SD kanaler) och endast kommer att finnas som HD kanaler. För att se flera av dessa HD kanaler så krävs tyvärr programkort och ev CA modul. När kanalerna kommer att utgå som SD kanal så kommer dessa även att utgå som analog kanal. Denna förändring är något som föreningen ej kan påverka.

Störningar TV4

I samband med snöfallet så har det blivit störningar på TV4 och TV6. Detta är ett nytt fenomen då dessa kanaler tas emot med en vanlig antenn som inte borde vara störningskänslig emot snö vilket satellitmottagning är. Upplever ni problem kan vi tipsa om att byta till TV4 HD på kanalplats 104 som finns i basutbudet som vi tar ner via parabol. Felsökning kommer att ske i närtid.

TV4 analogt utgår

Pga en frekvens ändring så kan vår mottagare ej längre ta emot TV4 analogt. Vid ett tidigare årsmöte beslutades det att föreningen inte skall investera i gammal teknik. Så av dessa orsaker kommer TV4 analogt att utgå från kabel-tv utbudet.   Dock så finns TV4 och TV4 HD digitalt i basutbudet.

Förslag till ändring av stadgar

Nu finns ett förslag till förändrade föreningsstadgar att läsa.
Det är gruppen som blev utsedd vid det senaste årsmötet som har
skrivit förslaget. Läs stadgarna och jämför dom med dom gamla.
Har ni feedback på förslaget till nya stadgarna kontakta då Erika Sjöö via mail sjoo.erika@gmail.com.
Dock så vill vi få feedbacken senast den 15 jan 2018.

Stadgarna finns att läsa HÄR.

Åska

Pga åska är delar av trångfors, heden och hampis utslagna. Orsaken till detta är att några förstärkare har gått sönder. Detta påverkar både både kabel-tv och internet.

Felsökning och reparation pågår.

Uppdatering 1/8 21:15:

Många förstärkare är trasiga och reparationer pågår fortfarande med oförminskad styrka. Så länge det finns förstärkare att byta kommer så att ske, därefter (imorgon) kommer nya att beställas med flygfrakt för att lösa detta så fort som möjligt. Aldrig tidigare i tkv’s historia har så här många förstärkare blivit utslagna samtidigt!

Uppdatering 2/8 11:45

Heden och Hampis blev klara i går kväll. I trångfors kvarstår ytterligare fel men reparationer fortgår allt jämt. Det verkar som dom värsta blixtnedslagen skedde där.